ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΛΕΙΔΙ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΛΕΙΔΙ

Η Ειρήνη Κολώνια αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Καστριτσίου με Άριστα ενώ τέσσερα χρόνια μετά πήρε το πτυχίο της από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών με Λίαν Καλώς. Πρόσφατα ολοκλήρωσε την Πιστοποίηση για τη Διδασκαλία των Ελληνικών ως Δεύτερη/Ξένη Γλώσσα από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ενώ συνεχώς επιμορφώνεται σε σχετικά με το αντικείμενό της πεδία.

Το 2007 ήρθε στην Αθήνα για να εργαστεί στα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα για δύο χρόνια, αποκτώντας τις πρώτες εκπαιδευτικές εμπειρίες, ενώ τα τελευταία 8 χρόνια διδάσκει στη Σχολή Μωραΐτη.

Διδάσκοντας καθημερινά σε παιδιά δημοτικού και περνώντας χρόνο μαζί τους πλάθεται η ιδέα και γίνεται συνείδηση. «τα παιδιά μαθαίνουν αυτό που ζουν».

Ο χώρος «5 κλειδιά» στήθηκε σε μια προσπάθεια να δοθεί χώρος και χρόνος στην κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, σε ένα περιβάλλον όπου τα παιδιά θα αυτενεργούν, θα δημιουργούν χωρίς να αξιολογούνται, θα παίζουν, θα διαβάζουν και θα επικοινωνούν. Θα ζουν – έξω από τον χώρο του σχολείου – μαθαίνοντας.